Colombia

Sinds eind maart is Colombia in volledige lockdown. Dat heeft grote economische gevolgen voor de mensen die werken in het toerisme. Het zijn de lokale gidsen, de kleine familie bedrijfjes en lokale chauffeurs die het hardst geraakt worden. Vaak zijn dit ook de enige kostwinners van het gezin. Zij zitten nu zonder inkomen en zonder enige steun of subsidie van de overheid. Zij staan onderaan de keten van het van toerisme, terwijl juist zij onze reizen zo bijzonder maken. Daarom verdienen zij een extra steuntje in de rug. Jullie kunnen een vrijwillige bijdrage overmaken aan ons steunfonds voor lokale gidsen en chauffeurs, een klein bedrag maar een grote hulp voor hen. Maar we hebben meer in petto...

Gedoneerd: € 1.232


Doel : € 4.000

---------------------------

 

Laatste update: 01-08-2020

Sigrid uit Colombia

 

Hola a todos! Mijn naam is Sigrid en samen met Rogier organiseer ik jullie reizen naar Colombia, hier ter plekke.

Maar dan doen we natuurlijk niet alleen, er staat een heel team klaar om jullie reis tot in de puntjes te realiseren. Zij zorgen dat alles goed verloopt, zij doen de tours ter plekke, zoeken oplossingen als er iets zou misgaan, kortom: ze staan altijd paraat voor ons en voor jullie, door weer en wind. En dáárom willen wij nu extra paraat staan voor hen en hen een hart onder de riem steken. Want sí, ze hebben ons nodig!

Droom nu, reis later naar Colombia

Juan, lokale gids in Bogota

Hola, soy Juan en ik ben jullie lokale gids in Bogota en omgeving. Maar verzorg ook fietstours en begeleid families in heel Colombia. Wat ik het liefste doe is avontuurlijke reizen maken in de natuur. Ik woon samen met mijn zus, broer, moeder en kleine neefje. Samen met mijn zus zorgen we voor brood op de plak, wat in deze crisis best een uitdaging is. In deze moeilijke tijd mis het enorm om mensen mijn mooie cultuur te tonen. Dus probeer ik de kost te verdienen door jullie, reizigers, op een interactieve virtuele tour mee te nemen. Uiteraard hoop ik dat ik straks weer echt op pad kan, maar terwijl geniet ik van deze nieuwe uitdaging en van de interactie met jullie. Zie ik jullie snel in één van mijn tours?

Wat gaan we doen?

Lokale gidsen een hart onder de riem steken en hen toch een kans geven tot werk, door jullie virtuele tours aan te bieden die zij organiseren. Vele van hen zijn hoofdverdieners en hebben nu geen inkomen waardoor ze in financiële moeilijkheden zitten. Maar zij wíllen werken en jullie begeleiden door Colombia, beginnend met een toffe, ludieke virtuele tour! 

Deze virtuele tour zal via het platform Zoom georganiseerd worden in het Engels en zal een uurtje duren. De eerste tour zal gaan over Bogotá en de omgeving ervan, als eerste kennismaking met Colombia. Andere regio's kunnen ook aan bod komen op aanvraag, Geef je interesses door aan Sigrid en ze organiseert de op maat gemaakte tour voor je. Maak de virtuele tour met je gezin, of nodig familie en vrienden uit en maak er een gezellige avond van met een hapje en drankje!

Wat kun jij doen?

Schrijf je in voor een virtuele tour met één van onze lokale gidsen ter plekke. Zo'n tourtje van een uur kan je al boeken met een vrijwillige bijdrage (aan te raden vanaf €20). Zo leer je Colombia toch al wat kennen deze maanden én steun je rechtstreeks de gids. 100% van jouw bijdrage gaat naar de gids zelf. Interesse? Doe een donatie en Sigrid neemt contact met je op en zij organiseert samen met de gids ter plekke jullie virtuele tour!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan sturen we je elke maand digitale post uit Colombia. We vertellen je over de voortgang van de acties, laten gidsen, chauffeurs en andere medewerkers aan het woord en delen de leukste voordeelacties en reisinspiratie om alvast in de stemming te komen.

 

We support local tourism in samenwerking met MiCuba en Better Places

We support local tourism 2020 

Copyright MiCuba en Better Places