Colombia

Sinds eind maart was Colombia in volledige lockdown. Sinds september is het land overgegaan naar een intelligente lockdown. Er is meer vrijheid maar met de nodige maatregelen: sociale afstand van 2 meter en verplicht gebruik van mondkapje voor alle activiteiten buitenshuis. Dat heeft grote economische gevolgen voor de mensen die werken in het toerisme. Het zijn de lokale gidsen, de kleine familie bedrijfjes en lokale chauffeurs die het hardst geraakt worden. Vaak zijn dit ook de enige kostwinners van het gezin. Zij zitten nu zonder inkomen en zonder enige steun of subsidie van de overheid. Zij staan onderaan de keten van het van toerisme, terwijl juist zij onze reizen zo bijzonder maken. Daarom verdienen zij een extra steuntje in de rug. Jullie kunnen een vrijwillige bijdrage overmaken aan ons steunfonds voor lokale gidsen en chauffeurs, een klein bedrag maar een grote hulp voor hen. Maar we hebben meer in petto...

Gedoneerd: € 2.122


Doel : € 4.000

---------------------------

 

Laatste update: 19-02-2021

Sigrid uit Colombia

 

Hola a todos! Mijn naam is Sigrid en ik organiseer jullie reizen naar Colombia, vanuit Colombia.
Maar dat doe ik natuurlijk niet alleen, er staat een heel team klaar om jullie reis tot in de puntjes te realiseren. Zij zorgen dat alles goed verloopt, zij doen de tours ter plekke, zoeken oplossingen als er iets zou misgaan, kortom: ze staan altijd paraat voor ons en voor jullie, door weer en wind. En dáárom willen wij nu extra paraat staan voor hen en hen een hart onder de riem steken. Want sí, ze hebben ons nodig!

Droom nu, reis later naar Colombia

Juan, lokale gids in Bogota

Juan is één van onze lokale gidsen in Colombia. Hij is steeds de eerste gids die jullie ontmoeten in Bogotá, tijdens een fietstour doorheen het historische centrum van de hoofdstad. Wat hij het liefst doet, is avontuurlijke reizen maken in de natuur. Hij woont samen met zijn zus, broer, kleine neefje en moeder. Samen met zijn zus zorgen ze voor brood op de plank, wat in deze tijd best moeilijk is. Dus moet hij zichzelf heruitvinden en verkoopt hij huisbereide maaltijden met zijn familie. Daarnaast mist hij voornamelijk het contact met jullie, de reizigers, en daarom wil hij jullie meenemen op een interactieve virtuele tour. Hij is niet de enige, vele andere lokale gidsen staan te popelen om jullie rond te leiden in hun geliefde land. Zien we jullie snel in één van de tours?

Wat gaan we doen?

Lokale gidsen een hart onder de riem steken en hen een kans geven tot werk, door jullie virtuele tours aan te bieden die zij organiseren samen met Sigrid. Vele van hen zijn hoofdverdieners en hebben nu geen inkomen waardoor ze in financiële moeilijkheden zitten. Maar zij wíllen werken en jullie begeleiden door Colombia, beginnend met een toffe, ludieke virtuele tour! 

Deze virtuele tour zal via het platform Zoom georganiseerd worden in het Engels en zal een uurtje duren. Het is een leuke mix van foto's, video's en interviews met de lokale bevolking. Vele reizigers beamen dat de ervaring een leuk alternatief is om momenteel te reizen naar Colombia, door het vele beeldmateriaal en de persoonlijke ervaring van de gids voel je je voor een uurtje in Colombia. Geef je interesses door aan Sigrid en ze organiseert de op maat gemaakte tour voor je. Maak de virtuele tour met je gezin, of nodig familie en vrienden uit en maak er een gezellige avond van met een hapje en drankje!

Wat kun jij doen?

Maak een vrije donatie of schrijf je in voor een virtuele tour met één van onze lokale gidsen ter plekke. Zo'n tourtje van een uur kan je al boeken met een vrijwillige bijdrage (aan te raden vanaf €20). Zo leer je Colombia toch al wat kennen deze maanden én steun je rechtstreeks de gids. 100% van jouw bijdrage gaat naar de gids zelf. Interesse? Doe een donatie en Sigrid neemt contact met je op en zij organiseert samen met de gids ter plekke jullie virtuele tour! Alle beetjes helpen en zijn van grote waarden. Zo hoeven ze zich enkele weken eventjes minder zorgen te maken om rond te komen op het einde van de maand. Hartelijk bedankt om jullie steentje bij te dragen!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan sturen we je elke maand digitale post uit Colombia. We vertellen je over de voortgang van de acties, laten gidsen, chauffeurs en andere medewerkers aan het woord en delen de leukste voordeelacties en reisinspiratie om alvast in de stemming te komen.

 

We support local tourism in samenwerking met MiCuba en Better Places

We support local tourism 2020 - 2021

Copyright MiCuba en Better Places