Ethiopie

Door de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus ligt de reisindustrie stil. In Oeganda zijn veel mensen afhankelijk van hun inkomen uit het toerisme. Gidsen, chauffeurs en andere medewerkers zijn teruggekeerd naar hun dorpen, in de hoop dat ze daar voedsel kunnen verbouwen om deze moeilijke periode te overbruggen. Door een gebrek aan inkomen hebben zij geen toegang tot basisproducten, zoals rijst, maïsbloem en olie. Maar ook gezondheidszorg kunnen de meeste mensen op dit moment niet betalen. Wij willen deze familie helpen door ze financiële steun te bieden.

Gedoneerd: € 3.697


Doel : € 4.000

---------------------------

 

Laatste update: 18-02-2021

Daniel uit Ethiopie

 

Ik ben Daniel, en vanuit Ethiopië organiseer ik reizen-op-maat voor BetterPlaces. Wij werken samen met lokale gidsen, chauffeurs en gastgezinnen in alle uithoeken van het land. Zij maken het verschil voor onze reizigers door hun kennis en persoonlijke verhalen te delen, doordat ze hun huis openstellen voor gasten.

 

Leek dat enkele maanden geleden nog een vanzelfsprekendheid, nu valt alles stil. We missen de dynamiek van het reizen, maar bovendien zien we hoezeer onze collega’s en medewerkers in het veld getroffen zijn door het wegvallen van toerisme. We hopen jullie snel weer in Ethiopië te kunnen ontvangen, maar ook nu hebben we jullie ook hard nodig!

Ethiopie.jpg

Dit gaan wij doen

Zolang het toerisme niet opnieuw op gang komt, zitten gidsen, chauffeurs en gastgezinnen in Ethiopië zonder inkomen. Dan wordt het moeilijk om zelfs de dagelijkse basisboodschappen te doen en het gezin van voedsel te voorzien. Wij gaan meerdere families helpen met voedselpakketten. Met een pakket van €20 aan boodschappen kan een gezin van 4 personen ongeveer twee weken vooruit. Zolang er donaties zijn blijven wij families steunen, hopelijk tot het einde van deze crisis.   

Wat kun jij doen?

In de eerste plaats: help onze gidsen en chauffeurs de corona-crisis door! Het zou fantastisch zijn als je iets kunt doneren. Jouw bijdrage maakt het mogelijk om bij deze mensen de grootste zorgen weg te nemen. Heel veel dank namens ons team en alle families die door deze actie gesteund worden!

 

Als de landsgrenzen weer opengaan en reizen weer mogelijk wordt, hopen we jullie in Ethiopië te mogen ontvangen. We snakken ernaar om weer aan de slag te kunnen, en jullie ons prachtige land te laten zien.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan sturen we je elke maand digitale post. We vertellen je over de voortgang van de acties, laten gidsen, chauffeurs en andere medewerkers aan het woord en delen de leukste voordeelacties en reisinspiratie om alvast in de stemming te komen. 

We support local tourism in samenwerking met MiCuba en Better Places

We support local tourism 2020 - 2021

Copyright MiCuba en Better Places