Guatemala

Guatemala is een veelzijdig land en voor toeristen is er enorm veel te zien. Helaas ligt ook hier de hele sector stil. Sinds de eerste gevallen opdoken in maart zijn er meteen maatregelen getroffen, die geleidelijk aan strenger werden. Momenteel zijn de grenzen dicht, is reizen tussen de verschillende provincies verboden en geldt er een avondklok.

Er werken veel mensen direct en indirect in het toerisme. Zij hebben geen inkomen meer. Wij willen met onze actie zoveel mogelijk mensen steunen door het uitdelen van voedselpakketten. Daar hebben we jou hulp bij nodig!

Gedoneerd: € 2.475


Doel : € 5.000

---------------------------

 

Laatste update: 20-02-2021

Petra uit Guatemala

 

Ik ben Petra en woon al twaalf jaar in Guatemala. Met mijn eigen touroperator organiseren we prachtige rondreizen door Guatemala. Door de jaren heen hebben we een netwerk opgebouwd van onder andere lokale chauffeurs, gidsen, gastgezinnen en andere lokale partners, die het mede mogelijk maken om die prachtige reis uit te voeren. Zij zijn voor ons onmisbaar! Helaas zijn het ook deze mensen die nu hard getroffen worden door het gebrek aan inkomen. Het is voor ons niet meer dan logisch dat wij op deze manier hun zorgen willen verlichten.

Droom nu, reis later naar Guatemala

Eli uit Guatemala

Mijn naam is Eli, ik ben 51 jaar en gecertificeerd toeristengids in Quetzaltenango, Guatemala. Ik ben getrouwd, heb 3 dochters en zorg ook voor mijn moeder van 74 jaar.

Ik kan al twee maanden niet werken door de crisis, en ik zie geen licht aan de horizon op korte termijn. Ik weet niet wanneer ik weer reizigers door het prachtige Guatemala mag rondleiden. Het is een wanhopige situatie, en er is geen financieel vangnet.

De materiële hulp van voedsel is momenteel het enige dat nog verlichting brengt. Hartelijk dank voor jullie steun.

Dit gaan wij doen

Voor deze actie richten we ons op een groep chauffeurs, gidsen en gastgezinnen in Quetzaltenango en een inheems dorp in Lake Atitlan waar we mee samenwerken.

Bijna al onze klanten hebben bij deze mensen in de auto gezeten, hun verhalen gehoord, aan tafel meegegeten of geleerd om te vissen of te weven.

 

Voor hen gaan we boodschappenpakketten samenstellen. We zullen deze pakketten elke twee weken uitdelen, zolang we kunnen. Hoe meer donaties, hoe langer we deze geweldige mensen kunnen steunen!

Wat kun jij doen?

De actie is beeindigd. Met veel dank aan alle gulle gevers hebben we vele voedselpakketten kunnen uitdelen!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan sturen we je elke maand digitale post uit Guatemala. We vertellen je over de voortgang van de acties, laten gidsen, chauffeurs en andere medewerkers aan het woord en delen de leukste voordeelacties en reisinspiratie. 

We support local tourism in samenwerking met MiCuba en Better Places

We support local tourism 2020 - 2021

Copyright MiCuba en Better Places