Indiase Himalaya

In de Indiase Himalaya en Bhutan leven veel mensen van het toerisme, maar door de wereldwijde Corona-pandemie is dit tot stilstand gekomen.

Het lijkt er helaas op dat de situatie niet snel zal verbeteren. Wij organiseren reizen in deze gebieden en vragen jullie hulp voor onze lokale medewerkers.

 

Met een donatie van € 25 kun je onze gidsen en chauffeurs al helpen!

Gedoneerd: € 8.592


Doel : € 11.500

---------------------------

 

Laatste update: 20-02-2021

Jan, onze reisexpert in Ladakh en Bhutan

Hoi, ik ben Jan, de reisexpert voor de Indiase Himalaya en Bhutan. Met veel passie en trots organiseer ik al jaren individuele rondreizen naar deze gebieden.

 

Een deel van onze gidsen, chauffeurs en andere medewerkers (zoals koks en paardemannen die meewerken aan trektochten) zijn noodgedwongen teruggekeerd naar hun dorpen, waar de familie nog steeds het eigen voedsel verbouwt. Maar zonder additionele geldinkomsten is dit een moeizaam en hard bestaan. Een ander deel van de gidsen en chauffeurs woont inmiddels permanent in de grotere steden, waar de kosten van levensonderhoud relatief hoog zijn. Vooral dezen zijn hard getroffen.

Bhutan specialist Jan.jpg

Prem, gids in Sikkim en Darjeeling

Prem is een van onze vaste gidsen in Sikkim en Darjeeling. Zoals vrijwel alle Sikkimese gidsen is hij erg beleefd en behulpzaam en zal hij kosten noch moeite sparen om te voorkomen dat hij “nee” moet verkopen. Prem doet vooral culturele reizen maar voelt zich even goed thuis op een zware trektocht naar de voet van de Kangchenjunga (8687m).

Prem is fulltime gids en samen met zijn vrouw en dochtertje is hij geheel afhankelijk van de inkomsten daarvan. Nu de Sikkimese overheid heeft besloten tot in elk geval december geen toeristen toe te laten, heeft Prem 10 maanden lang geen inkomsten.

prem loklae gids.jpeg

Dit gaan wij doen

Ons streven is om de belangrijkste van onze lokale medewerkers plus een tweetal home-stays die voor een aanzienlijk deel van onze klanten afhankelijk zijn, een inkomensondersteuning van Rs/Ng 12.000 gedurende drie maanden te geven. Dit is $ 500, ofwel €425 per persoon/gezin.

Het gaat om 25 gidsen en chauffeurs en twee gezinnen die een homestay runnen. Het totaalbedrag is $13.500, ofwel €11.475.

Dit kun jij doen

Help onze mensen de crisis door. We zouden het geweldig vinden als je een donatie doet. Dan hoeven al deze gezinnen zich de aankomende maanden minder zorgen te maken over eten. Alvast heel erg bedankt namens al onze gastfamilies, gidsen, tolken en hun gezinnen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan sturen we je elke maand digitale post uit Kde Indiase Himalaya. We vertellen je over de voortgang van de acties, laten gidsen, chauffeurs en andere medewerkers aan het woord en delen de leukste voordeelacties en reisinspiratie. 

We support local tourism in samenwerking met MiCuba en Better Places

We support local tourism 2020 - 2021

Copyright MiCuba en Better Places