Indonesie

Sinds maart 2020 is het toerisme in Indonesië stilgevallen. Helaas kunnen wij onze lokale partners, zoals gidsen, chauffeurs en homestay-eigenaren, voorlopig weinig perspectief op nieuwe reizigers bieden. Daarom hebben we dit plan bedacht: lokale partners hebben persoonlijke filmpjes gemaakt, die wij jullie te koop aanbieden. Misschien heb je ooit een reis gemaakt naar Indonesië en ken je een chauffeur of gids al. Of ga je een reis maken en wil je alvast de voorpret van een excursie, om later de gids te ontmoeten. Koop nu een filmpje en ondersteun daarmee onze lokale partners in deze moeilijke tijden!

Gedoneerd: € 4.963


Doel : € 2.500

---------------------------

 

Laatste update: 20-02-2021

Emile en Nettert uit Indonesie

 

Boek je een reis naar Indonesië, dan overleg je met ons, Emile en Nettert. Wij helpen je bij het samenstellen van je ideale rondreis. Bij elkaar hebben wij meer dan vijftig jaar persoonlijke reiservaring in Indonesië, en deze gebruiken we om jullie reis zo perfect mogelijk te maken.

 

De reis wordt uitgevoerd door ons netwerk van lokale partners, verspreid over heel Indonesië. Dit zijn mensen die we vaak al jaren kennen en het is des te pijnlijker dat we deze mensen voorlopig weinig perspectief kunnen bieden. Vandaar dat we proberen op een andere manier toch nog een steentje bij te dragen. Wellicht kunnen jullie daarbij helpen!

Droom nu, reis later naar Indonesie

Dit gaan wij doen

We hebben onze lokale partners gevraagd om persoonlijke video’s te maken. Dit kan een excursie zijn die ze normaal doen, een rondleiding door hun woonplaats of een interessante activiteit in hun omgeving. Het zijn geen gelikte promo-video’s, maar stuk voor stuk persoonlijke documenten. Sommige zijn informatief, andere geven een inkijkje in hun dagelijks leven in deze corona-tijden. Je kunt een video kopen voor 10 euro per stuk. Dit bedrag wordt naar de maker van de video gestuurd. Misschien ken je een chauffeur of gids al van een reis die je hebt gemaakt. Of wellicht ga je nog een reis maken en wil je nu alvast een excursie bekijken en de gids leren kennen? Koop je een video, dan heb je niet alleen een leuk uitje vanuit je woonkamer, maar je ondersteunt daarmee ook onze lokale partners. Hopelijk kunnen we hiermee helpen deze zware periode te overbruggen, totdat het toerisme weer opstart.

Ga op virtuele tour

Dit zijn de video’s waaruit je kunt kiezen:

  • Koken: maak atjar tjampoer met ibu Herni in Yogyakarta 

  • Ga met onze gids Enos op stap in Toraja-land 

  • Resi neemt je mee in Senaru en omgeving op Lombok 

  • Een ritje door Pangandaran met onze chauffeur Ostik 

  • Volg onze gidsen Putu, Adi en Putu op de fiets op Lombok 

  • James, van ons kantoor in Yogyakarta, neemt je mee in de becak door de stad 

  • Een dag in het leven van onze chauffeurs op Bali, Adi, Alit en Leon 

  • Ontdek onze gidsen Debby, Daniel en Agus in het gebied Centraal Sulawesi 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan sturen we je elke maand digitale post uit Indonesië. We vertellen je over de voortgang van de acties, laten gidsen, chauffeurs en andere medewerkers aan het woord en delen de leukste voordeelacties en reisinspiratie. 

We support local tourism in samenwerking met MiCuba en Better Places

We support local tourism 2020 - 2021

Copyright MiCuba en Better Places