Kirgizië

Door de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus ligt de reisindustrie stil. In Kirgizië zijn veel mensen afhankelijk van hun inkomen uit het toerisme. Onze families, gidsen en chauffeurs wonen in de regio en sommige hebben familie met vee, sommige hebben zelf een paar schapen.

 

Omdat ze geen geld verdienen is er geen cash. Dus geen geld voor basisproducten( groente  fruit, meel, zeep, zout olie en suiker) en gezondheidszorg. Wij willen deze families helpen door ze financiële steun te bieden.

Gedoneerd: € 2.160


Doel : € 2.500

---------------------------

 

Laatste update: 20-02-2021

Anne, onze reisexpert in Kirgizië

Hoi, ik ben Anne, de reisexpert voor Kirgizië. Met veel passie en trots organiseer ik al jaren individuele rondreizen naar Kirgizië.

 

Ik laat mijn gasten graag kennis maken met hete echte Kirgese leven , ik breng ze graag naar de mooiste plakken van het land. Laad hun een geweldige trekking maken door de bergen, samen met onze lokale gidsen. Puur en authentiek. Zij maken een reis bijzonder.
Ik werk samen met de lokale bevolking, ze kunnen de inkomsten uit het toerisme erg goed gebruiken. Het is vaak de enigste bron van inkomsten. De toerisme industrie kan het land duidelijk verder helpen in hun ontwikkeling.

Nu valt, door de coronacrisis, deze belangrijke inkomstenbron weg.
 

kirigizie anne.jpg

Salamat, gids in Kirgizië

“Normaal gesproken werk ik als paardengids en neem ik buitenlandse gasten mee door mijn mooie land. Met mijn inkomen onderhield ik niet allen mijzelf, maar mijn hele familie. Ik nam vaak een jonge man mee uit het dorp om hem te leren hoe hij moest gidsen. Door de inkomsten uit het toerisme waren we in staat om ons om te scholen van jager naar gids. En daardoor een bijdrage te leveren aan een beter wildbestand in de mooie Kyrgese bergen. We waren een voorbeeld voor anderen hoe je geld kunt verdienen en toch de natuur in stand houdt.  Ik hoop iedereen zo snel mogelijk weer te kunnen laten genieten van de mooie landschappen.

salamat kirgizie.jpg

Dit gaan wij doen

Met onze actie willen wij lokale families en gidsen en hun gezinnen financieel steunen, zodat zij ook de komende maanden verzekerd zijn van voedsel en gezondheidszorg. Na deze crisis kunnen zijn dan snel weer aan het werk om al die onvergetelijke reizen voor jullie te organiseren.

 

Voor 20 euro is een gezin verzekerd van voedsel en geef je 5 euro meer dan is ook de gezondheidszorg verzekerd.

Dit kun jij doen

Help onze mensen de crisis door. We zouden het geweldig vinden als je een donatie doet. Dan hoeven al deze gezinnen zich de aankomende maanden minder zorgen te maken over eten. Alvast heel erg bedankt namens al onze gastfamilies, gidsen, tolken en hun gezinnen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan sturen we je elke maand digitale post uit Kirgizië. We vertellen je over de voortgang van de acties, laten gidsen, chauffeurs en andere medewerkers aan het woord en delen de leukste voordeelacties en reisinspiratie. 

We support local tourism in samenwerking met MiCuba en Better Places

We support local tourism 2020 - 2021

Copyright MiCuba en Better Places