Nepal

Door de coronacrisis is het toerisme in Nepal helemaal stilgevallen, terwijl dat voor veel mensen de enige bron van inkomsten is. Inmiddels is het land al bijna twee maanden in lockdown.

 

Door het wegblijven van de toeristen hebben onze gidsen en dragers geen inkomsten uit het lenteseizoen en hebben ze geen reserves kunnen opbouwen voor de komende maanden. Er is geen overheidssteun in Nepal, en dus geen geld om eten te kopen. Bovendien zijn er door de lockdown op het platteland tekorten aan basisvoedsel ontstaan, zoals rijst en linzen. Dat zijn de basisingrediënten voor de bekende hoofdmaaltijd in Nepal: dal bhat.

 

Wij willen deze basisingrediënten graag kopen en uitdelen aan de mensen die het hardst getroffen zijn door deze crisis. Dan hoeven zij zich in elk geval geen zorgen te maken over voedseltekorten.

Gedoneerd: € 5.445


Doel : € 5.000

---------------------------

 

Laatste update: 20-02-2021

Maaike uit Nepal

 

Namaste, ik ben Maaike. Vanuit Kathmandu organiseer ik samen met mijn man Chuda individuele reizen in Nepal. We tonen je graag de mooiste en ook minder bekende plekjes in Nepal. En natuurlijk nemen we jullie mee op trektocht in onze prachtige bergen, de Himalayas. We kunnen altijd rekenen op onze enthousiaste gidsen en dragers. Zij maken onze trektochten onvergetelijk voor onze gasten. Voor ons zijn zij net als familie. Daarom wil ik hen, en de gemeenschap waar ze deel van uitmaken, in deze moeilijke tijd helpen.

Droom nu, reis later naar Nepal

Persoonlijke bijdrage gids: Sunita

Namaste, ik ben Sunita. Normaal gesproken werk ik als tourgids in Nepal. Ik neem gasten mee naar culturele en historische hoogtepunten in Nepal. Ik hou ervan om buitenlandse gasten te rond te leiden. Het geeft mij de kans om elke dag iets nieuws te leren en het stimuleert mij om het altijd beter te doen.

Momenteel is er geen werk en ligt alles stil. Ik ben samen met mijn man, die ook als tourgids werkt, thuis in mijn dorp Gorkha. We gebruiken deze tijd om de laatste schade van de aardbeving van 2015 aan ons huis te herstellen. Daarnaast werk ik op het land en kweek ik groentes om te overleven.

Dit gaan wij doen

Omdat wij altijd op onze gidsen en dragers kunnen rekenen, willen we hen en hun families nu niet in de steek laten!

 

Met de donaties kopen we basisingrediënten voor de ‘dal bhat’, de rijstmaaltijd die de Nepalezen twee maal per dag eten. De voedselpakketten brengen we naar de dorpen, waar onze gidsen en dragers vandaan komen.

Zo doen we niet alleen iets terug voor onze medewerkers, maar zorgen we ook voor de gemeenschappen waar zij deel van uitmaken.

Wat kun jij doen?

De actie is afgerond

 

Dherai dherai danyabaad (hartelijk bedankt!)!’’

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan sturen we je elke maand digitale post uit Nepal. We vertellen je over de voortgang van de acties, laten gidsen, chauffeurs en andere medewerkers aan het woord en delen de leukste voordeelacties en reisinspiratie. 

We support local tourism in samenwerking met MiCuba en Better Places

We support local tourism 2020 - 2021

Copyright MiCuba en Better Places