Oeganda

Door de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus ligt de reisindustrie stil. In Oeganda zijn veel mensen afhankelijk van hun inkomen uit het toerisme. Gidsen, chauffeurs en andere medewerkers zijn teruggekeerd naar hun dorpen, in de hoop dat ze daar voedsel kunnen verbouwen om deze moeilijke periode te overbruggen. Door een gebrek aan inkomen hebben zij geen toegang tot basisproducten, zoals rijst, maïsbloem en olie. Maar ook gezondheidszorg kunnen de meeste mensen op dit moment niet betalen. Wij willen deze familie helpen door ze financiële steun te bieden.

Sander uit Oeganda

Gedoneerd: € 2.317


Doel : € 5.000

---------------------------

 

Laatste update: 20-02-2021

 

Hoi, ik ben Sander, de reisexpert voor Oeganda. Met veel passie en trots organiseer ik al jaren individuele rondreizen naar de parel van Afrika.

 

Ik vind het belangrijk om mijn gasten mee te nemen naar de minder bekende plekken in Oeganda. Daar zijn de ontmoetingen met de lokale bewoners nog puur en authentiek. Bovendien kunnen de mensen in deze regio's de inkomsten uit het toerisme goed gebruiken. Door het coronavirus is dat nu volledig weggevallen. De gidsen en ondernemers waar wij graag mee samenwerken zijn afhankelijk van de inkomsten uit het toerisme. Juist zij maken onze reizen zo bijzonder en daarom wil ik ze helpen.

DSC_0118_edited.jpg

Droom nu, reis later naar Oeganda

David Otto - Gids in Oeganda

 

“Normaal gesproken werk ik als gids en neem ik buitenlandse gasten mee door mijn mooie land. Met mijn inkomen onderhield ik niet allen mijzelf, maar mijn hele familie. Door het coronavirus moest ik terug naar mijn geboortedorp. Daar help ik mijn familie op het land. We verbouwen ons eigen eten, omdat we zonder geld geen boodschappen kunnen doen. Ik hoop dat dit snel voorbij gaat en dat jullie dan weer naar Oeganda komen.”

Dit gaan wij doen

Met onze actie willen wij lokale gidsen en hun gezinnen financieel steunen, zodat zij ook de komende maanden verzekerd zijn van voedsel en gezondheidszorg. Na deze crisis kunnen zijn dan snel weer aan het werk om al die onvergetelijke reizen voor jullie te organiseren.

 

Een Oegandese familie heeft ongeveer € 30,- per week nodig om te overleven.

Wat kun jij doen?

Help onze gidsen en hun gezinnen de crisis door. We zouden het geweldig vinden als je een donatie doet. Dan hoeven al deze gezinnen zich de aankomende maanden minder zorgen te maken over eten. Alvast heel erg bedankt namens al onze gidsen en hun familie.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan sturen we je elke maand digitale post uit Oeganda. We vertellen je over de voortgang van de acties, laten gidsen, chauffeurs en andere medewerkers aan het woord en delen de leukste voordeelacties en reisinspiratie om alvast in de stemming te komen. 

We support local tourism in samenwerking met MiCuba en Better Places

We support local tourism 2020 - 2021

Copyright MiCuba en Better Places