Tanzania

Door de coronacrisis is het toerisme in Tanzania volledig stilgevallen. Veel mensen hebben hun reis een jaar uitgesteld. Dit heeft een ondenkbare impact op het leven van onze mensen die werken in het toerisme. Zo’n tweehonderd gezinnen zijn afhankelijk van de toeristen die wij normaal gesproken naar Tanzania halen.

 

Door het wegvallen van het toerisme zitten zij zonder werk en dus zonder inkomen. Wij maken voedselpakketten voor deze gezinnen. Voor een bedrag van 25 euro kunnen wij één gezin een maand lang van voedsel voorzien. Jij kan ons helpen door een bedrag te doneren.

De pandemie lijkt Tanzania gunstig gezind. De jonge bevolking (de gemiddelde leeftijd is 18 jaar oud), het gezonde leven (er zijn nog weinig welvaartsziektes) en het buitenleven hebben geholpen om het virus te beperken.

Gedoneerd: € 8.835


Doel : € 5.000

---------------------------

 

Laatste update: 20-02-2021

Karin en Astrid uit Tanzania

 

Wij zijn Astrid en Karin. Vanuit Tanzania organiseren wij met veel passie en trots individuele safari-reizen naar Tanzania.

 

Elk jaar ontmoeten wij honderden Nederlanders persoonlijk als zij in Tanzania aankomen. Veel lokale gidsen en chauffeurs hebben dankzij onze gasten een bron van inkomsten. Ook in Tanzania heeft het coronavirus een dramatisch effect op het dagelijks leven.

 

Door alle maatregelen zijn er geen toeristen meer. Het merendeel van de mensen in Tanzania is volledig afhankelijk van inkomsten uit het toerisme. Juist deze mensen maken een safari onvergetelijk en wij willen hen graag door deze moeilijke periode heen helpen.

Droom nu, reis later naar Tanzania

Luu uit Tanzania

Ik ben Luu. Ik ben 21 jaar, woon bij mijn ouders en studeer aan de Mweka school om safarigids te worden. Ik betaal mijn studie door toeristen mee te nemen naar mijn dorp Sakila en ze daar rond te leiden. Nu ben ik vooral druk bezig met het verbouwen van groente en fruit. Zodra het kan hoop ik weer met toeristen op pad te kunnen. Zo kan ik verder met mijn studie en leren om een nóg betere gids te worden.

Dit gaan wij doen

Wij willen de lokale mensen waar wij mee werken helpen, nu hun inkomstenbron is weggevallen. Het lijkt een druppel op een gloeiende plaat, maar het is wel degelijk zinvol om deze mensen te steunen: er is hier geen sociaal vangnet zoals we dat in Nederland kennen.

Gelukkig is de grond hier heel vruchtbaar. Elk gezin heeft bij het huis wel een stukje land waar groente en fruit verbouwd worden. Andere producten aanschaffen is lastig zonder inkomen. Wij willen voor ieder gezin een voedselpakket samenstellen met basisproducten, zoals olie, zout, zeep, maïsbloem, rijst en suiker.

Voor een bedrag van 25 euro kunnen we één gezin helpen met een voedselpakket. Van dit pakket kunnen zij ongeveer vier weken eten.

Wat kun jij doen?

Help onze gidsen de coronacrisis door. Het zou fantastisch zijn als je een donatie doet. Dan hoeven deze gezinnen zich de komende weken minder zorgen te maken over eten.

Hoewel we de doelstelling van de actie al gehaald hebben, gaan we gewoon door met het helpen van mensen die het nodig hebben.

Wij willen jullie alvast hartelijke bedanken namens onze gidsen, chauffeurs, dragers en partners in Tanzania.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan sturen we je elke maand digitale post uit Tanzania. We vertellen je over de voortgang van de acties, laten gidsen, chauffeurs en andere medewerkers aan het woord en delen de leukste voordeelacties en reisinspiratie om alvast in de stemming te komen. 

We support local tourism in samenwerking met MiCuba en Better Places

We support local tourism 2020 - 2021

Copyright MiCuba en Better Places