Thailand

Thailand staat bekend om zijn vriendelijke bevolking, eeuwenoude tempels, heerlijke eten, prachtige natuur, en witte zandstranden.

Twintig procent van de inkomsten in Thailand komen uit het toerisme. Sinds maart zijn alle inkomsten uit het toerisme weggevallen. Vanuit de Thaise regering ontvangt men nauwelijks steun in deze barre tijden.

Gedoneerd: € 2.475


Doel : € 5.000

---------------------------

 

Laatste update: 20-02-2021

Seb, onze reisexpert in Thailand

Hoi, ik ben Seb, de reisexpert voor Thailand.

Ik organiseer ik al jaren individuele rondreizen op maat.

 

In het begin van de Covid-19 uitbraak dachten we nog dat het niet al te lang zou duren maar helaas is dit toch anders uitgepakt en ligt het internationaal toerisme nog steeds stil.

Gidsen kunnen niet zo eenvoudig een andere baan vinden en chauffeurs hebben het in deze tijd zeer lastig om op andere manieren hun expertise als chauffeur in te zetten. 

GFM%20Seb%202_edited.jpg

Neung, chauffeur in Thailand

Nueng is een van onze vaste chauffeurs in Thailand. Zoals vrijwel alle Thai bekend staan om hun vriendelijkheid is Nueng absoluut geen uitzondering. Nueng vervoert mensen van de ene naar andere bijzondere bestemming in Thailand, en zorgt hij er altijd voor dat men zich meteen thuis voelt. Ergens een stop maken onderweg, of mensen in nood helpen, niets is voor hem te gek. Hij geeft altijd die extra service en dat gaat uiteraard gepaard met een grote glimlach en welwillendheid.

Nueng is fulltime chauffeur en is geheel afhankelijk van de inkomsten uit het toerisme. Nu de Thaise overheid heeft besloten om voor onbepaalde tijd geen toeristen toe te laten, heeft Nueng al vanaf begin maart dit jaar geen inkomsten meer

GFM Neung Driver.jpg

Dit gaan wij doen

Wij willen onze gidsen en chauffeurs en hun gezinnen helpen met voedselpakketten. Voor ongeveer 30 euro per week kan een gezin al eten. Wij zouden het geweldig vinden als jullie een donatie zouden willen doen en op deze manier al onze gidsen en chauffeurs kunnen steunen!

Dit kun jij doen

Help onze mensen de crisis door. We zouden het geweldig vinden als je een donatie doet. Dan hoeven al deze gezinnen zich de aankomende maanden minder zorgen te maken over eten. Alvast heel erg bedankt namens al onze gastfamilies, gidsen, chauffeurs en hun gezinnen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan sturen we je elke maand digitale post uit Thailand. We vertellen je over de voortgang van de acties, laten gidsen, chauffeurs en andere medewerkers aan het woord en delen de leukste voordeelacties en reisinspiratie. 

We support local tourism in samenwerking met MiCuba en Better Places

We support local tourism 2020 - 2021

Copyright MiCuba en Better Places