Zuid-Afrika

Door het coronavirus is het toerisme in Zuid-Afrika helemaal stilgevallen. Verschillende reizigers hebben hun vakantie vroegtijdig moeten afbreken of uitstellen naar en later moment. De toeristische sector is één van de sectoren die het hards wordt getroffen in Zuid-Afrika en tegelijkertijd een belangrijke inkomstenbron voor heel veel Zuid-Afrikanen. Wij werken samen met veel kleinschalige accommodaties en gidsen, die nu zonder werk zitten. De salarissen in Zuid-Afrika liggen laag, waardoor mensen weinig reserves hebben opgebouwd. Geen werk is geen inkomen en dus geen geld voor eten. De overheid heeft een groot budget beschikbaar gesteld om bedrijven en individuen te ondersteunen, maar hiermee zijn we er nog lang niet.

Gedoneerd: € 3.150


Doel : € 5.000

---------------------------

 

Laatste update: 20-02-2021

Judith uit Zuid-Afrika

 

Ik ben Judith en ik ben de Zuid-Afrika en Namibië reisexpert voor Better Places. Ik woon al jaren in Zuid-Afrika en organiseer vanuit daar de mooiste reizen. Wij werken veel samen met lokale communities, zodat de reizigers de cultuur van dichtbij leren kennen en locals er tegelijkertijd het meeste profijt van hebben.

Voor Zuid-Afrika is het belangrijk dat reizigers dit prachtige land weer komen ontdekken, zodra het weer mogelijk is. Als reiziger lever je een positieve bijdrage aan Zuid-Afrika, de flora en fauna en het inkomen van de lokale bevolking. We hebben jullie hard nodig!

judith-reisexpert-zuid-afrika-700w.jpg

Droom nu, reis later naar Zuid-Afrika

Dit doen wij

Doordat veel mensen zonder baan en inkomen zitten, willen wij hen ondersteunen waar mogelijk. Wij gaan voedselpakketten uitdelen aan de mensen die ze het hardst nodig hebben. Voor maar 25 euro maken wij een voedselpakket voor één gezin. Daarin zitten hoognodige producten, die ze nu niet kunnen kopen. Denk aan houdbaar voedsel, drinken, zeep, mondmaskers en desinfecteermiddel.

Wat kun jij doen?

Jij kunt met een kleine bijdrage een groot verschil maken. Help de lokale bevolking die werken in de toeristische sector de coronacrisis door.

Met een bedrag van € 25,- kunnen wij een voedselpakket samenstellen voor één gezin.  Met € 50,- helpen we twee gezinnen en met € 100,- zelfs vier gezinnen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan sturen we je elke maand digitale post uit Zuid-Afrika. We vertellen je over de voortgang van de acties, laten gidsen, chauffeurs en andere medewerkers aan het woord en delen de leukste voordeelacties en reisinspiratie om alvast in de stemming te komen. 

We support local tourism in samenwerking met MiCuba en Better Places

We support local tourism 2020 - 2021

Copyright MiCuba en Better Places